Met een PD (Partial Discharge) meting kan de kwaliteit van de kabel goed in beeld worden gebracht in een midden-/hoogspanning tracé. Meestal komt een storing nooit goed uit en wilt u alles zo snel mogelijk weer in bedrijf stellen. Om een storing te voorkomen is een PD meting een goede meting om te kijken waar er in het tracé een deelontlading ontstaat en bij welke spanningshoogte dit speelt. Met deze meetgegevens kunnen wij een goed inzicht wanneer er eventueel een storing op kan treden. Met al deze informatie kunt u een goed onderhoudsplan opstellen en misschien wel sommige storingen voor blijven. Hierdoor wordt u niet verrast door een eventuele kabel- of montagefout.

Tangens Delta metingen

Met een Tangens Delta meting kunt u het verloop van de status van uw kabel in beeld brengen. Als u deze metingen in de juiste cyclus herhaalt, kunt u een trend ontdekken waarbij er een punt komt waar de kabel slechter wordt. Met een TD meting is onderhoud voor een deel in te plannen en blijft u storingen voor.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 06-11403304 of een e-mail te sturen naar ferry.duwel@fedu-solutions.nl.